דף הבית פעילויות חדשות תאים סניפים הסיעה מאמרים קישורים צרו קשר Facebook  בחירות פנימיות לכנסת ה- 18
 


 
מאמרים  

  להגיע למרצ מתוך מחשבה ובחירה / שיחה עם חן עוזרי, חבר מרצ מירושלים
29/06/2008 מאת: נחום שור

חן עוזרי (21) נולד וגדל בירושלים, שם גם סיים את בית הספר התיכון שליד האוניברסיטה העברית. הוא עבר יחד עם משפחתו ואחותו התאומה למושב גבעת יערים, השוכן בהרי ירושלים, לא הרחק מקיבוץ צובה.


אמו של חן היא פקידה בבנק ישראל ואביו שירת במטה המרכזי של המשטרה, כקצין מודיעין משטרתי, ופרש לאחרונה לגמלאות.
לאחר שסיים את לימודיו התיכוניים, שירת חן בשנת שירות בקק"ל, ואחר כך הוא המשיך בשירות הלאומי במרכז לפלורליזם יהודי של התנועה הרפורמית והיה מתאם פעולות ואחראי על המרכז לגיוס תרומות עבור הקרן לגיוס תרומות לסיוע לנזקקים.
לפני כחודשיים, במאי שנה זו, סיים חן את שירותו הלאומי והוא נמצא עתה בתקופה של התארגנות לקראת העתיד שלו. בכוונתו של חן ללמוד בעתיד מדעי החברה, עם דגש על לימודי אנתרופולוגיה.
ש: כיצד הגעת למרצ?
חן: בעת שירותי בקק"ל, כשהתקרבו הבחירות של שנת 2006, התחלתי לבדוק איזו מפלגה ראויה לתמיכתי. תמיד הייתי ער ומתעניין וגם מעורב מבחינה פוליטית, תמיד הבעתי את עצמי די ברהיטות ותמיד רציתי לתרום מעצמי על מנת להשפיע על המציאות. בחינת המפלגות הקיימות הביא אותי למסקנה, שההשקפות של מרצ והמצע שלה, תואמים את כל מה שאני מאמין בו. החלטתי להתקשר לסניף מרצ בתלפיות שבירושלים ופפה אללו הפנה אותי אל מאיה קרבטרי וטל שחר והם קלטו אותי במרצ וסייעו לי להשתלהב בפעולת המפלגה. במיוחד בתקופת הבחירות. מאיה היא רכזת הסטודנטים, אז בבירה והיום בארץ כולה. בריכוז הסטודנטים של מרצ בירושלים החליפה אותה איה פורט. טל שחר מרכז את פעולת הצעירים של מרצ שאינם סטודנטים. יש כמובן תיאום מלא בין שתי זרועות הפעולה הללו.
ש: מאז שהצטרפת למרצ, במה אתה עוסק ופועל בתוכה?
חן: אני פועל בכמה נושאים: בנושא איכות הסביבה, לאחר שהצלחנו למנוע את תכנית ספדי, לבנייה מסיבית במערב העיר, אנו ממשיכים להיאבק על כך שהחלופה לבנייה הזו - ציפוף הבנייה במרכז העיר, אכן תתבצע בהקדם.
שני דברים קריטיים דרושים לירושלים: ראשית, יצירת מקורות תעסוקה מושכים ואטרקטיביים לזוגות צעירים ולצעירים בכלל ושנית, בניית דירות חדשות, שיהיו בבחינת דיור בר השגה. אלה הם שני הדברים המרכזיים שדרושים לעיר הבירה שלנו ומרצ צריכה להוביל את המאבק למימושם.
שלישית, צריך לשמור על הצביון החילוני של אותם אזורים שבהם גרים התושבים החילונים ולעצור את נטישת העיר ע"י הצעירים הללו.
בנושא שמירת השטחים הירוקים והפתוחים, אני ממשיך לפעול, יחד עם חברי, וגם פה יש לנו הישגים מסוימים. יחד אתי פועלים חברים נוספים, כמובן. תחום נוסף הוא מצעד הגאווה. אני חבר בתוך הקהילה ולמרצ חלק חשוב בכך שהמצעד צעד גם השנה. חברי מרצ יצעדו על דגליהם וסיסמאותיהם ונחלק גם חומר הסברה ומדבקות (סטיקרים). נפגין נוכחות ותמיכה בזכות הדמוקרטית לכל גוף, קבוצה או אדם, להפגין את ייחודם ודרכם, ללא כל הפרעה והתנכלות. נחלק חומר הסברה ונפגין את כוחנו להשפיע.
ש: מה עוד תוכל לספר לנו?
חן: בנובמבר האחרון נסענו שלושה חברים ממרצ ירושלים: דניאלה בירמן, אופיר קולברג ואנוכי, לסמינר רעיוני בגרמניה, שנערך בעיר מונסטר שבמערב המדינה. היינו אורחי המפלגה הסוציאל דמוקרטית הגרמנית, הס.פ.ד . בסמינר היו גם נציגים ממפלגת העבודה ומהפתח הפלשתיני. גם חברי הס.פ.ד השתתפו בסמינר. עסקנו בעיקר בנושא הסכסוך הישראלי-ערבי, בדרכי הפתרון האפשריים וגם באפשרות של תיווך וסיוע אירופי ואחר, לסיים את הסכסוך הזה, שכבר מסרב לגווע במשך כמאה ועשרים שנה.
עם שובנו ארצה, דיווחנו על מה שהיה שם למוסדות צעירי מרצ ולמוסדות המפלגה.
שוחח ורשם: נחום שור


הוספת תגובה
 







חיים (ג'ומס) אורון
יו"ר מרצ - יחד
דף הבית
רן כהן
חבר כנסת
דף הבית
זהבה גלאון
חברת כנסת
דף הבית
אבשלום (אבו) וילן
חבר כנסת
דף הבית
ד''ר צביה גרינפילד
דף הבית
ירון שור
מזכ"ל מרצ-יחד
דף הבית
 

בית אמות משפט- שד' שאול המלך 8, קומה ב' תל אביב 64733 טלפון: 03-6098998 פקס: 03-6961728